Ministranti

PONAŠANJE MINISTRANATA KOD MISE

Ministrantski sastanak u nedjelju 28.10.2012.

1.Donji Kraljevec u 14,30

2.Draškovec u 15,30

IZBOR VODITELJA MINISTRANATA: Izabrani su Voditelji u Draškovcu 1. Fran Balent i Noa Vadas; 2.U Donjem Kraljevcu Antun Vargec i Karla Ivanović.

ČESTITAMO

Ministranti

Ministrant (iz latinskog ministrare- služiti) je osoba (uglavnom dijete) koja pomaže svećeniku (u Katoličkoj Crkvi) za vrijeme mise. Ministrant dolazi od latinske riječi ministrare = služiti. Za vrijeme Drugog vatikanskog koncila muški ministranti obvezno nose poveze koji su različitih boja - ovisi je li Uzašašće, Božić ili Uskrs (na koji se nose bijeli povezi), "obične" nedjelje (nose se zeleni povezi) ili je korizma ili došašće (ljubičasti povezi).

Čitaj više

MINISTRANTI U SAMOSTANU

U subotu 23. 03. 2013. vlč. Matija Vonić organizirao je mini-duhovni susret za ministrante iz župe Draškovca. Susret je bio u Varaždinu kod sestara uršulinki. S. Damjana vodila je ovaj susret. Djeca su imala priliku čuti katehezu 'Izvezi na pučinu', pjevati, raditi u skupinama, igrati se i plesati. Na samom kraju susreta, čuli su svjedočanstvo kako Bog poziva danas i kako je pozvao s. Damjanu da bude uršulinka. Do ponovnog viđenja, bili blagoslovljeni!

Čitaj više