Sa svetim Rokom hodočastimo prema nebu

KAMP ZA DJEVOJČICE U VARAŽDINU: Boravile su i četiri naše djevojčice,ministrantice; Noa Vadas, Klara Madić,Izabel Repalust i Lara Kemec.Primljene i ugošćene s puno ljubavi i radosti dragih sestara uršulinki, provele smo divan vikend od 7. do 9. studenog u Duhovnom centru “Dom sv. Anđele” u Varaždinu na kampu za djevojčice.

Tridesetak djevojčica sa svojim voditeljicama hodalo je stopama sv. Roka te su otkrivale Rokov put prema Bogu – služenje siromašnima i bolesnima. Prezentacijom i skečevima s prikazima dijelova svečeva života koje su djevojčice same osmislile, bolje smo upoznale sv. Roka, hodočasnika, a u kreativnoj radionici osmislile smo svoj skori hodočasnički put koji će nas dovesti do Božića. Djevojčice su izradile adventske kalendare u kojima su putokazi svakodnevna dobra djela koja će u našim srcima sigurno pripremiti mjesto za Isusovo rođenje.

Na ovom smo kampu upoznale Mariju kao Majku Milosti, koja se kao takva posebno štuje u uršulinskoj crkvi gdje se i nalazi čudotvorni kip Majke Milosti, kod kojeg knjiga zahvale svjedoči o mnogobrojnim primljenim milostima posredstvom Majke Milosti. Na poseban smo način doživjele zagovor dobre majke Klaudije, časne sestre uršulinke koja je živjela i djelovala u varaždinskom samostanu i ovdje umrla na glasu svetosti. Vjerujemo da je ona zagovarala za naša otvorena srca tako da smo u klanjanju Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu duboko doživjele ljubav i prisutnost Božju.

A prisutnost Božju doživjele smo i u našem zajedništvu u svakoj pjesmi, plesu i igri. Posebno je zanimljiva bila hodočasnička igra “Pilgrimpoly” (eng. pilgrim = hodočasnik) koja nas je povela otajstvima krunice.

Sveti Rok, hodočasnik, veliki prijatelj Božji, siromaha i bolesnika, podsjetio nas je da smo na zemlji samo hodočasnici prema nebu. Podsjetio nas je na to i vlč. Franjo Biškup koji nas je u propovijedi potaknuo da na ovom zemaljskom putovanju ne zaboravimo čije smo. Na tom putu prema nebeskoj domovini želimo biti putokaz i drugima. Neka nam u tome pomogne zagovor sv. Roka.

Hvala sestrama na njihovoj ljubavi, brizi, strpljivosti i radosti te roditeljima na iskazanom povjerenju.

Sv. Rok, moli za nas!

Vidimo se na sljedećem kampu!