TOTUS TUUS s krizmanicima u Draškovcu

S krizmanicima u Draškovcu

Ovu smo subotu, 29. ožujka 2014., na poziv vlč. Matije Vonića, župnika u župi sv. Roka u Draškovcu, proveli družeći se s krizmanicima te župe.

Program smo započeli riječima dobrodošlice i igrom upoznavanja te smo zajednički dogovorili pravila kojih ćemo se držati tijekom susreta. Slijedilo je ˝slavljenje˝ tj. pjevanje Bogu kako bi se naša srca lakše otvorila za kateheze i svjedočanstva o Božjoj ljubavi i molitvi te za rad po grupama na istu temu.

Nakon ručka i finih kolača kojima su nas počastili župljani, nastavili smo program igrajući se vani na livadi, a zatim smo odigrali igru na temu zajedništva u Crkvi. Cilj igre bio je da surađujući jedni s drugima otkrijemo gdje se nalaze bomboni, posuda i škare pomoću kojih smo trebali otvoriti vrećicu gumenih bombona i sipati ih u posudu.

Scenski prikaz o Adamu i Evi podsjetio nas je na prve stranice Biblije gdje saznajemo kako je Bog stvorio svijet i čovjeka te na grijeh prvih ljudi. Bio je to uvod u pripremu za ispovijed. Radosni što smo mogli svoja srca očistiti u sv. ispovijedi, zajednički smo izmolili krunicu i proslavili sv. misu, a onda smo još četvrt sata ostali u meditaciji i klanjanju pred izloženim Presvetim Oltarskim Sakramentom.

Naše cjelodnevno druženje završilo je u večernjim satima uz pjesmu i ples na trgu ispred župne crkve.

Molitvena zajednica Totus Tuus započela je svoje djelovanje u Čakovcu 2001. god. kao ogranak zajednice iz Njemačke, nakon prvog zajedničkog hodočašća u Međugorje koje su organizirali Nijemci, pod vodstvom Leona Dolenca.

Mladi iz Čakovca bili su iznenađeni, oduševljeni i potaknuti primjerom Nijemaca koji su u tih pet dana u Međugorju posvjedočili ljepotu života s Isusom i Marijom kao majkom. U njihovim se srcima rodila želja da žive Marijine poruke (sveta misa po mogućnosti svaki dan, dnevna molitva ružarija – molitva srcem, post srijedom i petkom, čitanje Svetoga pisma svaki dan i mjesečna ispovijed).

Nakon povratka oni se okupljaju na zajedničku molitvu. Od samoga početka zajednica je imala veliku podršku Nijemaca koji su često dolazili, pomagali i ohrabrivali ove mlade ljude na njihovom putu s Marijom. Oni svoje živote žele posvetiti novoj evangelizaciji i življenju svega onoga što Katolička crkva u svojem bogatstvu nudi. Potaknuti tom željom, 23. lipnja 2007. prva skupina mladih dala je obećanja da će kroz godinu dana živjeti u službi zajednice Totus tuus.

Providnošću Božjom, zajednica se proširila, tako da sad ista djeluje i u Mostaru i Osijeku. Svoje živote žele u potpunosti predati Blaženoj Djevici Mariji, biti u Njenoj službi na slavu Božjega Kraljevstva i za spasenje duša; živjeti i biti TOTUS TUUS:

Sav Tvoj, Isuse, po Tvojoj i našoj Majci, Blaženoj Djevici Mariji.

Zajednica Totus Tuus priznata je od strane Katoličke crkve u Njemačkoj. TT Hrvatska sastoji se od nekoliko krugova koji zajedno djeluju na području evangelizacije, a to su: obećanici, kandidati, mladi i prijatelji.