Poziv na foto natječaj Rokovo u Međimurju

Foto natječaj - prijava

Foto natječaj - prijava

Župa Svetog Roka iz Draškovca poziva sve fotografe amatere i profesionalce na FOTO NATJEČAJ "ROKOVO U MEĐIMURJU".
Župa Svetog Roka iz Draškovca poziva sve fotografe amatere i profesionalce na FOTO NATJEČAJ "ROKOVO U MEĐIMURJU".
Rokovo u Međimurju je vjerska manifestacija koja se održava 16. kolovoza svake godine u čast svetoga Roka. Grof Althan, gospodar Međimurja i njegov opunomoćenik Juraj pl.Osterhuber zavjetovali su se u doba kuge da će. ako kuge nestane iz Međimurja, u znak zahvalnosti, sagraditi crkvu posvećenu svetom Roku u Draškovcu. To je jedina zavjetna crkva u Međimurju. Budući se zavjetovao sam gospodar Međimurja, taj zavjet obavezuje i sve stanovnike i vjernike Međimurja da se u znak zahvalnosti svetom Roku. molitvom i procesijom proslave svoga zaštitnika.

Tema natječaja je slobodna. Događanja svaki dan počinju u 18 sati, a jedino 16. kolovoza su cjelodnevna događanja. Vrijeme fotografiranja je od 13. kolovoza do zaključno 16. kolovoza 2013. Propozicije i prijavnica za natječaj nalazi se na stranici župe: http://zupa-sveti-rok.hr/hr_HR
Fotografije mogu biti svih vrsta, stilova, procesa snimanja i obrade, u boji ili crno-bije- le. Fotografije poslane na natječaj moraju biti u najvećoj mogućoj rezoluciji (min. 2000 piksela po dužoj stranici), 300 dpi. bez vodenog žiga. okvira i potpisa. Radi verifikacije datuma snimanja, fotografije moraju sadržavati EXIF podatke. Sve fotografije koje ne zadovoljavaju navedene uvjete, žiri neće uzeti u obzir za ocjenjivanje.
Na natječaj se mogu prijaviti od 3-6 fotografija po autoru. Fotografije se šalju isključivo u elektronskom obliku na adresu: matija.vonic@gmail.com do 31. kolovoza 2013. godine. Ako se šalje veći broj fotografija, da se onda šalju tako da pojedinačna poruka nema više od 10 MB.

Žiri u sastavu Filip Lučin, Matija Vonić, Ivan Vadas i Ivan Kavran odabrati će najbolje fotografije i proglasiti 8. rujna 2013. nagrađene fotografije. Nagrađeni će moći vidjeti rezultate natječaja na našoj web stranici. Nagrade su: 1. nagrada - 400 kn: 2. nagrada - 200 kn: i 3. nagrada -100 kn. Bit će i utješnih 10 nagrada, stripovi Svetog Roka, molitvenik Sv. Roka i slike Sv. Roka. Diplome i zahvalnice će dobiti svi nagrađeni. Nagrade će se moći podići u župnom uredu Draškovec ili će se moći poslati poštom. Slanjem fotografija na natječaj autori daju dozvolu da se nagrađene fotografije bez dodatne naknade koriste u svrhu izlaganja na izložbama, te korištenja u publikacijama (tiskanim i elektronskim) koje će raditi organizator natječaja, te na internetu kao reklamu za natječaj. Za naš župni listić plakate i letke za iduće Rokovo 2014. godine i za web stranicu župe svetog Roka Draškovec.

Organizator: Župa svetog Roka Draškovec, Matija Vonić, župnik