Filijale

Treće zvono u Oporovcu.
Zvono koje je bilo nekada na stupovima pokraj poklonca sv. Ivana Nepomuka, a potom i na kapelici  Majke Božje u Oporovcu,nalazi se u Vugrišincu kod majstora Franje(Fani) Gašparec. Zvono je izliveno u Grazu 1767.g. Izlio ga je Martin Feltl. Na zvonu je lik Majke Božje s Djetetom i na drugoj strani Isus na Križu. Zvono je težine oko 50 kg.  Pokrećemo akciju vraćanja i elektrificiranja toga zvona. Zvono bi se vratilo u Oporovec. Potrebno nam je sakupiti oko 27000 kuna. Nadamo se i vjerujemo u dobar odaziv samih Oporovčana,a i svi koji žele mogu se pridružiti. Svoj dar možete dati našim odbornicima sela Oporovec.
ZA OVO ZVONO SU OPOROVČANI SENTIMENTALNO VEZANI. SVOJIM PREKRASNIM ZVUKOM POZDRAVLJALO NAS JE SVAKOG DAN KROZ DUGI NIZ GODINA. UZ VAŠU POMOĆ NADAMO SE PONOVNOM RADOSNOM ZVUKU NAŠEGA ZVONA. SAMO U OPOROVCU MOŽE VESELO ZVONITI.
ZATOČENO JE I TUŽNO JER VIŠE NE POZDRAVLJA SVOJE  DRAGE OPOROVČANE.   POMOZITE SVI,BIT ĆEMO VAM NEIJZMJERNO ZAHVALNI.
VAŠ DAR PREDAJTE NAŠIM ODBORNICIMA IZ OPOROVCA ; Rok Fileš,Vlado Matjačić i Stjepan Sokač.

OKOLIŠ CRKVE sv.MARIJE MAGDALENE U DONJEM KRALJEVCU

Gotova je projektna dokumentacija uređenje okoliša oko naše crkve u Donjem Kraljevcu.Spremamo se već s proljeća iduće godine na akciju uređenja okoliša prema ovoj dokumentaciji. Predviđeno je i pet mjesta za biste poznatim osobama iz povijesti Donjega Kraljevca.Te osobe su posebno vezane za vjernički i duhovni život u Donjem Kraljevcu. Zainteresirani donatori za financiranje bisti i ukrasnog grmlja neka se jave našim Odbornicima u Donjem Kraljevcu. Želimo lijepi okoliš oko naše crkve.
Čitaj više

MAGDALENJE 2015. u Donjem Kraljevcu

MAGDALENJE u Donjem Kraljevcu i to 26.07.2015.

Ove godine ćemo razmišljati o misionarskom pozivu.
Marija Magdalena je kao misionarka doplovila do morskog žala Francuske i tamo živjela svoj isposnički život.
Sjetit ćemo se i naše misionarke ANNE Habuš,časne sestre svetog Križa. Otkrit ćemo bistu njoj u čast.

Čitaj više