Prijatelji sv. Roka

Udruga Prijatelji svetog Roka

Udruga Prijatelji svetog Roka

U Draškovcu je još u rujnu 2008. godine osnovana Udruga “Prijatelji svetog Roka” čiji se rad temelji na humanitarnom, karitativnom i kulturnom djelovanju.

Najveći dio svog rada članovi Udruge provode akcijama, susretima i obilascima na terenu, ali i organizacijom brojnih radionica humanitarnog, socijalnog i kulturnog karaktera. Svakodnevno jureći kroz život, često ne stignemo razmišljati o temeljnim ljudskim vrijednostima kao što su dobrota, plemenitost, povjerenje, zajedništvo u obitelji, školi, ljudskoj zajednici koji pridonose kvalitetnijem životu. Stoga bismo više vremena trebali posvetiti otkrivanju i prepoznavanju znakova Božje dobrote prema čovjeku.

Važnost zajedništva itekako cijene članovi spomenute udruge. Oni su, naime, prohladnu večer, 29. siječnja proveli u radosti međusobnog druženja u novouređenoj prostoriji koju su dobili na korištenje od Lovačkog društva „Fazan“ iz Draškovca. Važno je napomenuti da nesebičan rad ove udruge podržava gradonačelnik Dragutin Glavina, kao i cijela gradska uprava, stoga su članovi punim jedrima krenuli u obnovu prostorije.

S obzirom na to da se Udruga financira iz članarina svojih članova i donacija, mnogi su gospodarstvenici prepoznali njihovu nakanu te pomogli u obnovi prostorije. Tako je Grad Prelog financirao rekonstrukciju plinskih i vodovodnih instalacija te nabavu keramičkih pločica, a poduzeće Tehnix iz Donjeg Kraljevca nabavu elektroinstalacijskog materijala te ugradbenih elemenata bijele tehnike za kuhinju. Poduzeće AVM iz Draškovca pomoglo je donacijom kompletnog materijala za podopolagačke radove, dok je poduzeće Hespo iz Preloga financiralo izradu kuhinje, polica i predsoblja. Poduzeće MB iz Savske Vesi doniralo je boje za bojanje prostorija. Sve keramičarske, elektroinstalaterske i podopolagačke radove, stolarske poslove montaže namještaja i pokućstva, soboslikarske i ličilačke radove te završno uređenje šivanjem zavjesa i stolnjaka volontirajući su izveli članovi i članice te podupiratelji Udruge.

 

Prijatelji svetog Roka iz Draškovca na Međunarodnim danima u Italiji

Članovi udruge "Prijatelji svetog Roka" iz Draškovca sudjelovali su na Međunarodnim danima svetog Roka Montpellier, koji su održani u Italiji, i to po prvi put izvan Francuske.

Čitaj više

Križni put Prijatelja svetog Roka

U subotu, 31.ožujka 2012. godine uoči Cvjetnice udruga „Prijatelji svetog Roka" organizirala je pobožnost Križnog puta.
Čitaj više

UDRUGA PRIJATELJI SV.ROKA NA M.BISTRICI

Sudjelovanje Udruge na Mariji Bistrici 2012.

Čitaj više

Hodočašće na Trsat 05.08.2012

Krenuli smo na Trsat naše tradicionalno hodočašće. Našem hodočašću pridružili su se i članovi naše Udruge Prijatelji svetog Roka . Po dolasku u svetište sudjelovali smo u križnom putu na Kalvariji. Naša Udruga je sudjelovala u procesiji i sv. Misi. Svetu misu je predvodio vlč.Darko Kelemenić iz sv. Juraja u Trnju,a propovijedao je prečasni Milan Šimunović. Molitvu vjernika izrekli su članovi naše Udrzge,a jedna je molitva bila i na međimurskom dijalektu. Po završetku sv.mise slikali smo se sa župnikom Milanom iz Skakavca koji je također župnik u župi sv. Roka. Sam je zaželio da ima takvu Udrugu i da ima takve odore. Puni lijepih dojmova posjetili smo i našega Marka Stipetića u Jadranovu te se i okupali.Marko je premješten za odgojitelja u riječku Bogosloviju.
Čitaj više

BOŽIĆNI KONCERT UDRUGE PRIJATELJI SVETOG ROKA 29.12.2012.

Naša Udruga"Prijatelji svetog Roka" organiziraju Božićni  humanitarni koncert 29.12.2012.

Čitaj više

Božićni Humanitarni koncert 2012.

UDRUGA PRIJATELJI SVETOG ROKA-BOŽIĆNI KONCERTI
Čitaj više