6.Humanitarni Božićni koncert

VI. HUMANITARNI BOŽIĆNI KONCERT

„Čestit Vam Božić, dragi prijatelji i dobro nam došli dobri ljudi, velika srca... uz nježne zvukove gitare započeo je, 05. Siječnja 2014. VI. Božićni humanitarni koncert u zavjetnoj crkvi sv. Roka u Draškovcu. Udruga  „Prijatelji  Sv. Roka“ da bi zaokružila akciju „Advent s Prijateljima...“, već  tradicionalno je organizirala  ovaj koncert,  sa ciljem da u ovo vrijeme darivanja  i činjenja dobrih dijela  pomogne svom bratu, prijatelju, tu iz susjedstva...

 Sakupilo se mnoštvo izvođača, zborova, glazbenika, te je zavjetna crkva sv. Roka bila popunjena.

Nastupili su Župni zbor  župe „Sveti Juraj u Trnju“,  vokalna skupina Udruge „Pjesma“ iz Donjeg Kraljevca;  Župni zbor župe „Sveti Rok“,  predvođeni svojim voditeljima prof. Ljubicom Crnčec i prof. Brankom Krušec.  Osobito je bio upečatljiv nastup klape „Lucerne“ iz Varaždina, koje su svojim nastupom unijele dašak mediterana. Mješoviti zbor Udruge „Prijatelji  sv. Roka“ predstavili su se na početku te nakraju koncerta, uz vodstvo svojih voditeljica Vesne Tota i Margite Blažeka.

Tradicionalno na orguljama je svirao Mario Šercer, a na klaviru naša učenica Magdalena Mikec, na saksofonima su nam se prestavili Ivona Dominik, Mirjam Jakšić, Luka Habuš, Eugen Klarić i David Vadas. Klarinete su svirali Mateja Škvorc, Dijana Cvetko, Sinoma Židov, Ana Sinković i Noa Vadas.

Svima već dobro poznati vokalni solist Željko Zapletić otpjevao je pjesme uz pratnju prof. Danijela Ota. Kroz koncert nas je pričama i recitacijama vodila Jelena Vadas, uz glazbenu pratnju na gitarama koje su svirali Tomislav Mihac – Kovačic, te Željko Škoda.

Na koncertu je  bio prisutan  i gradonačelnik grada Preloga Ljubomir Kolarek, te njegov zamjenik Zdravko Kvakan. Stigla je i draga gošća zamjenica župana Sandra Herman, te ostali predstavnici gradskih vlasti.  Ponosan je bio  župnik vlč. Matija Vonić, koji podržava rad Udruge,  jer je na njegovu inicijativu i ona osnovana.

Sakupljeno je dobrovoljnog dara u vrijednosti  7.000 kuna,  koji će biti uručen obitelji Višnjić iz Čehovca, nastradaloj u  požaru.

Hvala Vam dragi prijatelji... dobri ljudi...  i vidimo se dogodine... bila je uz čestitku zahvala svim sudionicima...

Sretni su ljudi kad postoje Prijatelji koji pomažu u nevolji, a sretni su i Prijatelji kad mogu pomoći.


                                                                                                            Jelena  Vadas