KESTENIJADA 2013.

U organizaciji Prijatelja svetog Roka organizirali smo humanitarnu akciju za pomoć našem dječjem vrtiću „Međimurske iskrice“. Udruga je sudjelovala sa kestenima koje smo sami kupili. Župnik je darovao vino. Osnovna škola je sudjelovala sa svojim štandovima i ponudili svoje rukotvorine,a također i dječji vrtić. Pekli su se kesteni čula se i pjesma i svirka naših tamburaša i bilo je ugodno druženje na parkiralištu kraj crkve.Od prodaje pečenih maruna i kuhanog vina skupljen je dobrovoljnim prilogom iznos od = 4.325,00 kn (od vina = 1.455,00 kn, a od maruna = 2.870,00 kn). Udruga je nadodala iz svojih sredstava pa je za Projekt "Međimurske iskrice" na žiro račun Dječjeg vrtića prebačen iznos od = 5.000,00 kn. Zahvaljujemo svim sudionicima i donatorima. /foto: Ivan Kavran/

"Kad se male ruke slože", pa i one malo veće, uza malo truda, dobre volje, sve se napraviti može...

 

Učenici OŠ Draškovec, mališani dječjeg vrtića, pod vodstvom svojih učitelja,  teta, i naravno uz roditelje, napravili su hvale vrijednu akciju. Akciji za naše male "Međimurske iskrice" iz dječjeg vrtića Draškovec, pridružila se i Udruga Prijatelja sv. Roka, sa prodajom kuhano vina, čaja, te lokomotivom u kojoj su pekli kestene.

Na parkiralištu uz župni dvor, 08.12.2013. održan je i božićni sajam "Advent s Prijateljima". Prodavali su se suveniri, koje su sami napravili. Bila su to prava umjetnička djela mališana. I dok su djeca prodavala razne suvenire, božićne kolače, kokice, roditelji su se družili uz topli čaj i kuhano vino.

Na štandu gdje su se pekli kesteni čekalo se u redu za porciju više, Provedeno vrijeme uz druženje i razgovor, u zimsko nedjeljno popodne, a i pjesmu tamburaša iz Donjeg Kraljevca, ne samo da smo  poklonili jedni drugima, već se od prodaje kestena, vina, kolača i čaja sakupilo 5.000 kuna, koje poklanjamo za potrebe "Međimurskih iskrica". Članovi Udruge Prijatelja sv. Roka, presretni su što u ovo adventsko vrijeme, vrijeme darivanja i činjenja dobrih djela, može ova skromna novčana sredstva pokloniti potrebnima. Obogaćene i zadovoljne. naše će nas male "Međimurske  iskrice" obasjati sjajem i grijati srca ovih božićnih blagdana.

 

                                                                     Jelena VADAS