PRIJATELJI SVETOG ROKA ZA STRADALE U POTRESU

HUMANITARNA AKCIJA "PRIJATELJI SVETOG ROKA ZA STRADALE U POTRESU"


Udruga "PRIJATELJI SVETOG ROKA" početkom godine pokrenula je Humanitarnu akciju pod nazivom "PRIJATELJI SVETOG ROKA ZA STRADALE U POTRESU" za stradale u katastrofalnom potresu koji je krajem 2020. godine zadesio Sisačko-moslavačku županiju. Kako na području pogođenom potresom borave četiri obitelji rodom iz našeg kraja, dogovorili smo isporuku stambenog modula za jednu obitelj iz Petrinje, a ostale tri obitelji iz Petrinje i Siska pomoći ćemo financijskim sredstvima u kasnijoj obnovi.


Stambeni modul za boravak četveročlane obitelji iz Petrinje nabavljen je u kompaniji "TEHNIX" d.o.o. iz Donjeg Kraljevca. Opremljen je sanitarnim čvorom s tuš kabinom, perilicom rublja, mini kuhinjom s hladnjakom, namješten je sa četiri kreveta, stolom, stolicama, garderobnim ormarom, klima uređajem i grijalicama te ima mogućnost priključka na svu komunalnu infrastrukturu.


Stambeni modul za obitelj Sokač Terešak dostavljen je 18. siječnja, a par dana kasnije izvršeno je  priključenje na elektroenergetsku, vodovodnu i kanalizacijsku mrežu uz angažman naših članova na terenu. Obitelj Sokač Terešak od srca zahvaljuje na donaciji, a mi kao organizatori zahvaljujemo svima koji su pomogli u realizaciji ovog projekta.


Sredinom narednog tjedna planiramo isporuku drugog stambenog modula za četveročlanu obitelj Cvitković iz Novog Pračna. U finalizaciji nabave najveći dio podnijela je jedna domaća tvrtka sa svojim inozemnim partnerima iz Slovenije i Njemačke.  


Kako Humanitarna akcija traje, pozivamo Vas da shodno mogućnostima, pomognete pri ostvarenju realizacije i budete djelić koji će doprinjeti njezinoj uspješnoj provedbi.  

Za ovu namjenu otvoren je podračun Humanitarne akcije IBAN broj HR92 2340 0091 5111 1171 5 kod "Privredne banke Zagreb" d.d. na koji se mogu uplatiti donacije i dobrovoljni novčani prilozi.

Ivan Vadas,predsjednik

Udruga "PRIJATELJI SVETOG ROKA


Video: HUMANITARNA AKCIJA "PRIJATELJI SVETOG ROKA ZA STRADALE U POTRESU"