18. Župna biciklijada župe Sv. Roka -

18. Župna biciklijada župe Sv. Roka - "Zelengaj"

Održana škola u prirodi - Jesenska sadnja Bugenvilija

 

U nedjelju 15.10.2017. godine na poticaj župnika Matije Vonića i u organizaciji Župe sv. Rok Draškovec održana je 18. Biciklijada Župe Draškovec.

Ovo je peta i ujedno i završna ovogodišnja biciklijada. Slijedeća će se održati iduće godine.

Na biciklijadi je sudjelovalo preko 90 biciklista.

Sam polazak je bio ispred crkve sv. Roka u Draškovcu gdje je uz pratnju redara slijedila vožnja kroz Hemuševec do Donjeg Kraljevca.

U Donjem Kraljevcu su se biciklijadi ispred crkve sv. Magdalene priključili svi preostali biciklisti te se kroz Čehovec, Sveti Juraj u Trnju, Palinovec, Donji Hrašćan i Hodošan vozilo do Zelengaja na imanje Šavora - Mesarić.

U Zelengaju su bicikliste dočekali domaćini obitelj Šavora i obitelj Mesarić koji su sve prisutne počastili osvježavajućim pićem, voćem, domaćim kolačima, sirom i domaćim kukuruznim kruhom te finim gulašom.

 

Na imanju je održan kraći odmor, poslikana je zajednička "milenijska" fotografija te održana škola u prirodi - Jesenska sadnja bugenvilija (Bougainvillea sp.) uz predavanje vlč. Vonića poznatog zaljubljenika u cvijeće.

Uz zahvalu domaćinima na gostoprimstvu slijedio je povratak kućama.

Dužina ukupne prijeđene biciklističke rute bila je oko 30 kilometara. Nadamo se da će od idućeg proljeća biti još mnogo bicikliranja župljana ove župe.

 

fotografije: D.Habuš