2.Župna biciklijada

ŽUPA DRAŠKOVEC

ODRŽANA 2. ŽUPNA BICIKLIJADA ŽUPE DRAŠKOVEC

 

U nedjelju 19.10.2014. na poticaj župnika Matije Vonića i u organizaciji Župe sv. Rok Draškovec i  Udruge Prijatelji sv. Roka Draškovec održana je 2. ŽUPNA BICIKLIJADA Župe Draškovec.

Na biciklijadi je sudjelovalo preko 124 biciklista.

 

 

 

Sam polazak je bio kod kapele u Čukovcu , pa je uz pratnju redara slijedila vožnja do Oporovca i povratak prema Draškovcu.

U Draškovcu je ispred crkve sv. Roka je napravljena zajednička fotografija te se krenulo prema Hemuševcu i Donjem Kraljevcu gdje su se biciklijadi priključili svi preostali vozači.

U Donjem Kraljevcu je domaćin Franjo Blažeka počastio vozače sokovima i vodom te kolačima koje su ispekle vrijedne domaćice, da bi se nakon kratke pauze nastavila vožnja kroz Donji Kraljevec u Čehovec pa preko Svetog Juraja u Trnju Palinovca do Donjeg Hrašćana.

 

U Donjem Hrašćanu biciklisti su posjetili Etnografsku zbirku dr. Juraja Kolarića , gdje se domaćin zbirke i njezin kustos Božidar Kolarić obratio prisutnima te ih ukratko upozanao sa povijesću i sadržajem zbirke.

Nakon razgledavanja zbirke slijedio je  povratak kućama preko Hodošana ( usput se posjetilo imanje Novi svijet poznato po Terapijskom jahanju  ) u Donji Kraljevec,  Hemuševec , Draškovec, Oporovec i Čukovec.

                                                                                  

                                                          Tekst:   Danijela Smolek Lengelić       foto: Dobriša Habuš