7.ŽUPNA BICIKLIJADA-

BICIKLIJADA PO ŽUPI

U  nedjelju 27.09.2015. održana je završna ovogodišnja 7. po redu župna biciklijada župe Draškovec u organizaciji Župe sv.Rok Draškovec pod voditeljstvom agilnog župnika vlč. Matije Vonića.

Iz D.Kraljevca krenulo se prema Hemuševcu i Draškovcu te nastavila vožnja prema Čukovcu.

Lijepim ljetno-jesenskim krajolicima župe 57 biciklista vozilo se uz rijeku Muru do Črnog mosta i izletišta Zelengaj.

Ondje je župnik Vonić sve sudionike počastio pićem i kavom. Nakon kraćeg odmora i uživanja u divnom eksterijeru Zelengaja u vlasništvu obitelji Hranjec iz Hodošana vozilo se prema Hodošanu do Donjeg Kraljevca gdje je održana pauza kod mještana Katarine i Franje Blažeke.

Oni su za sve sudionike biciklijade pripremili bogatu okrepu, a potom je župnik Matija Vonić blagoslovio novo gradilište budućeg stambeno-poslovnog centra Blažeka. – Zahvaljujem svojim dragim župljanima na sudjelovanjima u našim biciklijadama tijekom ove godine s kojima, naravno, nastavljamo iduće godine. Pred nama su „zimske šetnje“ i „Kestenijada“ te drugi oblici druženja u koje se slobodno uključite, poručuje župnik Matija Vonić . (Danijela Smolek Lengelić)

PRAVILA

Biciklijade su oblik druženja i upoznavanja krajeva i ljudi.
Nema nikakve žurbe niti natjecanja.Držati se grupe i uvijek se okrenuti unazad jer s nama idu i oni koji nemaju vrhunske bicikle
a niti dovoljno kondicije i u tome je naša kršćanska obazrivost.
Pazimo u prometu da ne ugrozimo nikoga.

U slučaju kiše ili lošeg vremena ponesite najlonske kabanice ili vjetrovke