Gala plesna večer u HNK Varaždin

Naših 16 župljana je prisustvovalo Gala večeri plesa u HNK Varaždin. Na poziv naše profesorice Vlaste Rittig koja i vježba naše učeniku srednjovjekovni ples,imali smo priliku gledati prekrasne kreacije i plesne točke na pozornici u Varaždinu.

Gala večer plesa, u organizaciji Udruge za klasični balet Vindija, 17.travnja 2016. održana u gledalištu HNK u Varaždinu okupila je uz članice baletne udruge Vindija i plesni studio Divertimento iz Zagreba, plesačice iz Škole za balet i ritmiku Zagreb, članice Plesnog studija Lepeza, Baletnog studija Jastrebarsko te Baletnog studija Kutina. Budući da balet kao jednu od lijepih umjetnosti uspješno razvija i već petnaestak godina zdušno podržava Prehrambena industrija Vindija, na čelu s Drk Dragutinom, plesačice je na kraju večeri pozdravio Vladimir Šestak, predsjednik Udruge klasičnoga baleta Vindija.

Plesna pedagoginja i glavna organizatorica Vlasta Rittig istaknula je veliki trud malih balerina ali i plesačica koje su došle iz drugih sredina da uveličaju tu gala plesnu večer u Varaždinu.

- Budući da se radi o baletnoj večeri pozvala sam kolegice koje se bave sličnim radom. Većina njih podučava ili pleše karakterni ples, a to je dio plesnoga repertoara, a koji govori o različitim plesnim profilima koji su izvorno narodni, no, umjetnički obrađeni, pa plesaču, od početnika do visokog profesionalca daju mogućnost plesnosti i izražajnosti, a nama kao koreografima omogućuje unutar toga jednu relativnu slobodu kao i da prilagodimo osnovne korake mogućnostima dječjih uzrasta.

Gosti su nam bili iz Jastrebarskog, Zagreba, Kutine te također moj plesni studio Divertimento koji pleše repertoar od francuskih, talijanskih, njemačkih karakternih plesova što je repertoar iz kojega se i razvio balet. – objasnila je V. Rittig.