HODOČAŠĆE ŽUPE DRAŠKOVEC LJEPOTAMA TOSKANE I FERARA PISA – LUCCA – MONT. TERME – FIRENZA – SIENA – SAN GIMIGNANO 21 - 25. 06 .2020.

 

 

 

 

 

 

 

1. DAN: DRAŠKOVEC -ITALIJA,  21.06. nedjelja                

Polazak ispred crkve u Draškovcu u 23,45. Nakon prvih informacija i kratkog duhovnog programa noćna vožnja turističkim autobusom u smjeru Italije, uz kraća stajanja na putu.

2. DAN: PISA – LUCCA – MONTECATINI TERME,  22.06. ponedjeljak

Po dolasku u Pisu, u jutarnjim satima, slijedi razgled grada poznatog najviše   po kosom tornju, ali ovo je ujedno grad bogate i slavne povijesti,  svojevremeno jedan od od najjačih pomorskih gradova na Sredozemlju uz Veneciju. Kršćanstvo je ovdje bilo dobro organizirano već u 4. stoljeću jer je već u to vrijeme postala biskupija. Od 14. stoljeća je sveučilišno središte, a od 1997. njezina Piaza del Duomo  s kosim tornjem, katedralom i krstionicom je na Unescovom popisu. Razgledat ćemo ketedralu, slikati se pored tornja, a u slobodno vrijeme moguće je posjetiti i krstionicu.  Nastavljamo do Lucce, divnog  toskanskog grada, suparnika Pise. Osnovali su ga Liguri, osvojili  Etrušćani, pa postaje rimski municipij. Njime su prošli  Langobardi i  Franci. Rodni je grad Puccinija i Boccherinija. Grad ima prekrasnu romaničku katedralu iz 11.-13. st., lijepe ulice, palače iz minulih stoljeća te glavni gradski trg sagrađen nad rimskim forumom. Šetnja kroz grad. Razgled katedrale. Slobodno vrijeme. Vožnja do Montecatini Termi. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

3. DAN: FIRENCA, 23.06., utorak,

Doručak. Vožnja autobusom do Firence, glavnog središta Toskane. Rodni grad Dantea, Brunelescchija, Macchiavelija. Grad na rijeci Arno s prekrasnim mostom PONTE VECCHIO. Glavni grad renesanse,a u počecima talijanske države, kroz nekoliko godina njezin glavni grad. Predivna katedrala - Duomo Santa Maria dei Fiori sa Bruneleschijevom kupolom, koja je još uvijek najviša građevina Firenze. Predivna  KRSTIONICA ovdje je od 4. stoljeća i jedina  od građevina na trgu koju je gledao Dante dok je ovdje živio. Bazilika Santa Croce(izvana). Galerija Uffici i Pitti oduševit će svakoga. Zajednički ćemo razgledati katedralu, a za ostale znamenitosti mogućnost osobnog posjeta u slobodno vrijeme.. Sveta misa. Slobodno vrijeme za osobne programe i razglede. Povratak u Montecatini terme. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

4. DAN: SIENA – SAN GIMIGNANO, 24.06., srijeda,

Doručak. Vožnja prema SIENI, etruščanskom gradu  u Toskani. Siena je jedan od najljepših gradova pokrajine Toskane poznat po svojoj katedrali, sv. Katarinji Sijenskoj, dominikancima…  Razgled: DUOMO( katedrala), PIAZZA DEL CAMPO, TORRE DEL MANGIA, PALAZO PUBBLICO, BAZILIKA SVETOG DOMINIKA…Slobodno vrijeme za odmor i ručak. Po povratku prema Monte Cattini termama posjet San Gimignana etruščanskog gradića poznatog po mnoštvu tornjeva. Ime je uzeo po biskupu Geminianusu koji ga je uspio obraniti od Atile i Huna. Mnogi veći gradovi ostali su bez svojih tornjeva, mnogo ih je srušeno u ratovima, a San Gimignano ih je uspio sačuvati. Posjet Collegiate, bivše katedrale. Razgled. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

5. DAN: MONTECATINI TERME –FERARA - DRAŠKOVEC, 25.06., četvrtak

Doručak. Vožnja u smjeru Ferare. Po dolasku razgled povijesne jezgre. Slobodno vrijeme. Polazak prema domovini. Dolazak u kasnim večernjim satima.

CIJENA PUTOVANJA PO OSOBI: 2100 kn + putno osiguranje 50 kuna

(OD PODATAKA TREBAMO- IME I PREZIME I DATUM I GODINU ROĐENJA)

Doplata za jednokrevetnu sobu: 500  kn

Kalkulacija je rađena na bazi 45 putnika

CIJENA UKLJUČUJE:

● Prijevoz kvalitetnim turističkim autobusom na navedenim relacijama,

● sve pristojbe za ulaz autobusa u gradove: Pisu, Luccu, Firencu, Sienu, San Gimignano

● pratitelja tijekom puta,

● smještaj u kvalitetnom hotelu  Hotel Capelli *** u Montecatini Termama, u dvokrevetnim sobama na osnovi 3 polupansiona (doručak, večera, noćenje)

sve razglede prema programu,troškove organizacije i provedbe putovanja, jamčevinu.

● ulaznicu za katedralu u Lucci

● ulaznicu za katedralu u Sieni

● ulaznicu za katedralu u San Gimignanu

Cijena ne uključuje: Ulaznice za dodatni razgled muzeja i crkvi što bi netko želio posjetiti dodatno u slobodno vrijeme. Piće uz večere.

Svi putnici mogu si izvaditi na HZZO - u europsku karticu zdravstvenog osiguranja koja im na putovanju vrijedi za neodgodivu zdravstvenu zaštitu.   Svim putnicima preporučamo doplatu paketa putnog osiguranja: putno-zdravstveno osiguranje.