HODOČAŠĆE ŽUPE DRAŠKOVEC Putevima vjere i baštine: ISTRA 20. - 22. 06. 2021.

 

 

 

 

1. DAN: DRAŠKOVEC – ALEJA GLAGOLJAŠA - HUM- MEDULIN 20.06. nedjelja

Polazak ispred crkve u 14,00 h. Nastavak putovanja do Aleje Glagoljaša koja se nalazi na cesti od Roča do Huma i najvažniji je spomenik posvećen glagoljaštvu. Podignuto je 11 zasebnih spomenika koji svjedoče o glagoljskoj književnosti. Posljednji spomenik u tom nizu, „Vrata Huma“, završava u najmanjem gradu na svijetu HUMU. Kratko zaustavljanje i razgled nakon čega nastavljamo put do Medulina. Smještaj u hotelu uz samu plažu (Hotel Koral ***). Smještaj u hotelu. Večera. Noćenje.

 

2. DAN: MEDULIN – VODNJAN – PULA – MEDULIN 21.06. ponedjeljak

Doručak. Slijedi posjet VODNJANA gdje se nalazi jedna od najimpozantnijih građevina u cijeloj Istri  - župna crkva sv. Blaža koju posjećuju hodočasnici iz cijelog svijeta. Naime, osim relikvija sv. Blaža u toj se crkvi čuva još 370 relikvija 250 različitih svetaca. Dijelovi i čitava tijela nalaze se ovdje već stoljećima, a nisu balzamirani niti hermetički zatvoreni što predstavlja pravu zagonetku za znanstvenike. Sv. Misa. Razgled Sv. Tijela. Nakon toga ćemo prošetati i razgledati Vodnjan koji obiluje sa više od četrdeset murala naslikanih na zidovima mnogih zgrada za vrijeme Street Art i Boombarstick festivala. Slijedi posjet Pule - najvećeg grada istarskog poluotoka koji je poznat u svijetu po raznim rimskim građevinama od kojih je najistaknutija Pulska Arena. Slijedi šetnja povijesnom jezgrom, posjet Arene izvana, posjet Katedrale. Slobodno vrijeme za ručak. Budući da je povijest vinarstva u Istri duga tisućama godina mi ćemo posjetiti jednu od brojnih kušaonica vina koje postoje u Istri i osjetiti okus domaćih sorti. Povratak u Medulin. Slobodno vrijeme za kupanje, šetnju. Večera. Noćenje.

 

3. DAN: MEDULIN – SV. PETAR U ŠUMI – SVETIŠTE SV. JOSIPA KARLOVAC- DRAŠKOVEC  22.06. utorak

Doručak. Polazak prema Sv. Petru u Šumi. Tu je pavlinski samostan i župna crkva sv. Petra i Pavla u kojoj se čuva slika čudotvorne čestohovske Gospe koja je prema starim crkvenim zapisima prosuzila na Badnjak 1721. godine ta mnogima donijela ozdravljenje. Kratki posjet i nastavak putovanja prema Karlovcu. Slobodno vrijeme za ručak. Slijedi posjet slatkovodnom akvariju AQUATIKA koji je smješten uz desnu obalu rijeke Korane. Objekt je interesantan jer je ukopan ispod zemlje, a s vanjskih strana nasut zemljanim nasipima. Postav prikazuje tok krške rijeke – riječnu floru, faunu i njezinu bioraznolikost.

Slijedi posjet Nacionalnog Svetišta Svetog Josipa. Odluka o proglašenju župne crkve svetog Josipa u Karlovcu-Dubovcu Nacionalnim Svetištem Sv. Josipa donesena je u godini sv. Josipa koju je otvorio u ovom Svetištu kardinal Franjo Kuharić na Josipovo 1987., a zaključio na Josipovo 1988. povodom 300. obljetnice izbora sv. Josipa za nebeskog Zaštitnika Domovine. Sv. Misa. Slijedi povratak do Draškovca u večernjim satima.

 

CIJENA PUTOVANJA PO OSOBI:  1450 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu  500 kn

 

CIJENA UKLJUČUJE: Prijevoz kvalitetnim turističkim autobusom na navedenim relacijama, pratitelja tijekom puta, smještaj u hotelu u Medulinu u Hotelu Koral 3* na bazi 2 polupansiona (doručak, večera, noćenje), ulaznica za razgled sv. Tijela u crkvi sv. Blaža u Vodnjanu, posjet akvariju Aquatika, troškove organizacije i provedbe putovanja, jamčevinu.

Cijena ne uključuje: Posjet i degustaciju vina u kušaonici (50 kn), Ulaznice za dodatni razgled muzeja i crkvi .

 

 

Putujte sa Smislom !

Svi putnici mogu si izvaditi na HZZO - u europsku karticu zdravstvenog osiguranja koja im na putovanju vrijedi za neodgodivu zdravstvenu zaštitu.   Svim putnicima preporučamo doplatu paketa putnog osiguranja: putno-zdravstveno