HUMANITARNA MODNA REVIJA 2019

HUMANITARNA MODNA REVIJA pod nazivom "OD ROKA DO NAŠEG DOBA"

„LJUBAV NAJBOLJE VIDI…“ Da, kada gledamo očima otvorena srca tada naši pogledi  dopiru do onih najpotrebnijih… Tada ljubav najbolje vidi što treba učiniti. Gledajući otvorenog srca uočimo ljepote svijeta koji nas okružuje i shvatimo koliko naš pogled ima vrijednost i  smisao.

Kulminacija manifestacije „Rokovo u Međimurju 2019“ je modna revija „Od Roka do našeg doba“. Događaj od kojeg je zastao dah… Humanitarna revija kroz stoljeća i povijesna razdoblja pratila je  stilove odijevanja od srednjeg vijeka, renesanse, baroka, romantizma, pa sve do 21. stoljeća, modne kreacije poznatih brendova XD Xenia Design, Etno butik „Mara“ iz Zagreba, „Varteks“, modni salon „Markulin“ iz Zagreba, međimurske narodne i seljačke nošnje, uniforme Zrinske garde. Pod blještavilom  reflektora u raskošnim kostimima,  s ponosom su prošetali naši župljani  i članovi „Udruge Prijatelji svetog Roka“ sa župnikom Matijom Vonić. U prepunoj sportskoj dvorani u Draškovcu, uz zvukove glazbe i informiranje o odjeći iz pojedinog razdoblja, predstavljane su modne kreacije kojima je dočarano ondašnje vrijeme…Odijelo ne čini čovjeka  čovjekom, ali čini ga zadovoljnijim…čini ga ljepšim…

Nakana humanitarne modne revije bila je uz dobrovoljni dar pomoći „Udruzi slijepih Međimurske županije“ za fizioterapeutske vježbe i gimnastiku, za školu crtanja i slikanja, za tečaj plesa i informatike, te za učenje stranih jezika djece koja imaju probleme sa vidom.

Organizatori modne revije su Župa "Sveti Rok" Draškovec i Hrvatsko društvo skladatelja te stručna služba za Zaštitu autorskih muzičkih prava (HDS ZAMP) Zagreb.

Svim dragim  prijateljima, hvala  što su „očima otvorenog srca“ promatrali ljepotu odijevanja, kako bi pomogli članovima „Udruge slijepih Međimurske županije“.

Jelena VADAS

*************************************************

POZDRAVNI GOVOR ŽUPNIKA

Pozdrav na Humanitarnoj modnoj reviji 16.08. 2019. (Matija Vonić,župnik)

 

Srcu vašem dragi Prijatelji progovaram, i srcem Vas sve pozdravljam.

Na početku želim se ispričati ako nešto nismo profesionalno odradili glede ove modne revije jer nismo profesionalni manekeni ali u nama ima puno volje da i na ovaj način pomognemo.

Nakon zamisli o povezivanju modne revije i Udruge slijepih Međimurske županije,pojavile su se sumnje glede uspjeha ovoga projekta. Ja sam od početka vjerovao u taj projekat i u članove naše Udruge Prijatelji svetog Roka, a također i u naš Mješoviti pjevački zbor „Prijatelji svetog Roka“. Povjereni zadatak su zdušno prihvatili smatram veličanstveno odradili. Zato im od srca Hvala. Jednoga čovjeka bih istaknuo i zahvalio mu,a to je naš Predsjednik Udruge Prijatelji svetog Roka g. Ivan Vadas.

Svima od srca hvala.

 

Ne može se pobrojati sate i sate žrtvovane za uspjeh Manifestacije „Rokovo u Međimurju“svima volonterima koji su na bilo koji način pomogli. Mnogo ih je bilo,a i onih koji su spremno rekli „Velečasni kako možemo pomoći?“ Svima njima od srca zahvaljujem.

 

U životu činiti dobro zvuči kao neka otrcana fraza,ali zapravo jedino činjenje dobra čovjeka ispunjava radošću i duhovnim zadovoljstvom.

Svi se mi ponekada razočaramo u ljude i sami znamo reći „Nema u čovika vire“(nema u čovjeka vjere). U neuspjehu nas pogaze u uspjehu nam žele pobrati slavu i zadovoljstvo,a takav je svijet oko nas. Okrenuti se od čovjeka i ne vidjeti njegovu patnju doista je neoprostivo. Često se razočaramo u ljude i izgubimo vjeru u čovjeka,ali treba dalje. Što je to što nas tjera da dalje budemo dobri i da dalje činimo dobro? NEZNAM, a možda i znam.

 

Ovom revijom željeli smo još jednom zatalasati dobrotu i plemenitost srca koje ima „vu sebi falačec“ ljubavi za druge.

Udruga slijepih Međimurske županije  nam je omogućila da učinimo dobro.

Oni su osobe sa posebni POTREBAMA.  Usudio bih se danas reći da smo svi mi osobe sa posebnim potrebama. Nije to mnoštvo POTREBA, to je samo jedna potreba-VOLJETI I BITI VOLJEN.

 

U obiteljima imam mnogo nesloge,svađe,trzavica,ružnih riječi,podjela…

Suočena s takvim paklom u svojoj obitelji ,žena je poslije večere na kojoj su se svi međusobno posvadili,kroz suze,zamolila da joj ispune želju. Pristali su nevoljko svi članovi. Iziđimo na dvorište,zagrlimo se i pogledajmo u nebo. Zvjezdano nebo obasjano milijardama zvijezda. Mama reče- „U noćnoj tami zvijezde se najbolje vide.“

 

Budimo i mi večeras mala zvjezdica u mislima naših dragih prijatelja iz Udruge slijepih.

Neka osjete našu blizinu i zagrljaj uz riječi iz posebne poruke „Ljubav najbolje vidi“ i  „Voljeti i biti voljen“  Hvala