Kateheze u župi za odrasle

Zagreb, (IKA) - Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodit će u utorak 12. studenoga prvu katehezu u sklopu projekta "Kateheze za odrasle", koji će se održavati tijekom cijele pastoralne godine 2013/2014. Kateheza će započeti u 19.30 sati, prenosit će se uživo putem interneta iz Nadbiskupijskog pastoralnog instituta a vjernici će je moći pratiti u svojim župnim crkvama.
Kateheze za odrasle održavat će se utorkom u 19.30 sati. Jednu katehezu, prvi ili drugi utorak u mjesecu, održat će kardinal Bozanić. Riječ je o sedam kardinalovih kateheza. Drugih sedam kateheza održat će sami župnici i to na sedam tema: sloboda, odgovornost, savjest, molitva, križ, dvije zapovijedi ljubavi i zajedništvo.
Ostali katehetski susreti bit će molitveni i svaki mjesec će biti usmjereni na određenu skupinu vjernika.
Predstavljajući projekt na nedavnoj konferenciji za novinare, moderator Nadbiskupskoga duhovnog stola mons. Nedjeljko Pintarić istaknuo je da će taj pastoralni projekt župne kateheze za odrasle, koristeći medijska i tehnološka dostignuća, pridonijeti da vjernici dijele novi oblik zajedništva, kako za vrijeme održavanja kateheza, tako i u drugim oblicima katehetsko-molitvenoga promišljanja, na nadbiskupijskoj i župnoj razini.
"Sve nam to treba posvijestiti značenje Crkve - naroda Božjega, što znači, biti Božji kvasac u ovom našem svijetu kako je nedavno istaknuo papa Franjo. To znači naviještati i nositi Božje spasenje u konkretni svijet i društvo, koje je često izgubljeno, i treba odgovore koji ohrabruju, koji daju nadu, koji daju novu snagu na putu. Svakome čovjeku! Župne kateheze za odrasle su pomoć svim našim župnicima da otvore vrata crkava i dvorana župljanima, vjernicima i svima koji traže Boga", zaključio je mons. Pintarić.