MARIJA BISTRICA-ŽUPNO HODOČAŠĆE

Hodočašće na Mariju Bistricu 03.06.2016.

Preko 120 naših župljana hodočastilo je na Mariju Bistricu u subotu 03.06. U dva autobusa krenuli smo u 6,00 put Marije Bistrice. Sa kolodvora Donji Kraljevec uputilo se vlakom 15-ak naših župljana i od Zlatara su pješice stigli na Mariju Bistricu. Preko 20 župa je hodočastilo na Mariju Bistricu. Uoči Duhova je tradicionalno naše hodočašće. Pridružili su se i bolesnici i medicinsko osoblje i članovi Caritasa.

Po dolasku u svetište obavili smo zajednički križni put,a potom je bila prilika za svetu ispovijed i za obnavljanje svojih zavjeta i molitava.

Sv. misu predslavio je vlč. Borna Puškarić,glasnogovornik Zagrebačke Nadbiskupije u  11:00 sati.
Križni put na kalvariji u 8,30 sati.

Naša Udruga Prijatelji svetog Roka je sudjelovala u samom misnom slavlju,obučeni u uniforme i noseći naš župni barjak. Veličanstveno je bilo,a vrijeme nas je doista poslužilo.
Svećenici su podijelili akrament bolesničkog pomazanja nakon mise. Dirljivo je bilo sudjelovanje starih i bolesnih u ovome čudotvornom sakramentu.
Zajednički križni put je bio u cinktoru u 14h.

Ispunjeni lijepim dojmovima i uslišanim molitvama, vratili smo se u našu župu.

Župnik nam je putem ispričao i priču TRAG. Jedan stari Indijanac je prihvatio katoličku vjeru. Upitao ga njegov sunarodnjak,kako si došao do vjere. Veli on po tragu. Uz moj šator je prolazio bijeli čovjek i za sobom je ostavljao trag. Kao iskusni tragači Indijanci mogu slijediti trag. Slijedio sam trag toga čovjeka i put me doveo u crkvu. Poslušao sam Božju riječ i shvatio da je u Bogu jedinome spasenje. Povjerovao sam.

Zaključio je župnik; Neka  i iza nas ostanu tragovi koji će druge dovesti do crkve i Boga.

Matija Vonić,župnik