NAŠA POMOĆ NIKOLI

MOLBA ZA VAŠU POMOĆ

Nikola Kovač

Ludbreška 61

40320 Donji Kraljevec

Zovem se Nikola Kovač, rođen 15.01. 1977. u Zagrebu, živim u Donjem Kraljevcu, sretno u braku od 2005. godine, otac dvoje prelijepe male dječice (curica Amalija ima 5 godina i dječak Jakov ima 3 godine).

Do 2009. godine živio sam kao zdrava osoba, normalnim životom sve dok u srpnju te iste godine nije počeo preokret koji je promijenio cijeli moj životni put kako meni tako i moje obitelji.

Tog mjeseca počeo sam otežano hodati, te su mi se na rukama pojavili trnci, a ubrzo i na nogama. Prema prvim pretragama kod raznih liječnika sve je upućivalo na priklještenje živaca ali se ubrzo ustanovila druga teška dijagnoza koja nas je sve šokirala. Naime, par mjeseci kasnije dijagnosticirana mi je Multipla skleroza koja me nakon 4 godine dovela u stanje teške invalidnosti.

Na početku uz otežan hod primio sam svaki 6 mjeseci terapiju kortikosteroida pri bolničkom liječenju ali bi mi se stanje konstantno pogoršavalo,pa sam počeo hodati uz pomoć podlaktične štake te sada već i upotreba kolica i liječenje kortikosteroidima svakih 3 mjeseca.

Od 2012. godine, na temelju mog zdrastvenog stanja i bolesti umirovljen sam u invalidskoj mirovini.

Kao svaki bolesnik od prijatelja i poznanika dobivao bih razne savjete sa kojima sam pokušao izliječiti svoju bolest.

Od raznih biljnih preparata do raznih alternativnih metoda liječenja, te pčelinjih uboda itd., ali bez vidljivih rezultata.

Multipla skleroza je autoimunološka bolest kojoj je najveći neprijatelj temperatura  bila ona tjelesna ili vremenskog učinka, a najveći pokazatelj je kronični umor koji je prisutan pogotovo u ljetnim mjesecima kad su temperature u porastu.

Prije otprilike godinu dana saznao sam za liječenje moje bolesti operativnim zahvatom koji se temelji na propuhivanju jugularnih vratnih vena, a obavlja se u inozemstvu, nama najbliže u Sloveniji (Izola).

Talijanski doktor kirurg dr. Zamboni došao je do otkrića da kod svih oboljelih od Multipla skleroze dolazi do suženja jugularnih vratnih vena.

Prije nekoliko godina počeo je sa zahvatima na bolesnicima Ms-a i kod velike većine došlo je do zaustavljanja progresije te kod nekih i do poboljšanja njihovog zdrastvenog stanja.

Preko interneta počeo sam kontaktirati sa ljudima koji su bili na tom operativnom zahvatu, a velika većina njih koji su bili u dosta teškom zdrastvenom stanju danas normalno funkcionira te im se stanje poboljšalo do te mjere da su bez vidljivih tragova bolesti.

Uz takvo optimistično njihovo iskustvo kontaktirao sam kliniku u Izoli koja mi je nakon poslane medicinske dokumentacije odgovorila da zadovoljavam sve njihove kriterije i spremni su mi zakazati termin za operativni zahvat.

Nakon zaprimljenja pacijent se podvrgava njihovim pretragama nakon čega slijedi operativni zahvat, sve zajedno boravak u bolnici traje 48 sati nakon čega se pacijent otpušta kući. Dodatna kontrola je nakon mjesec dana, a rezultati prema iskazu osoba koje su se podvrgnule tom zahvatu trebale bi biti trenutne. Ovisno o težini bolesti poboljšanja su različita, 100 % -nog poboljšanja do zaustavljanja progresije bolesti.

U Hrvatskoj naše zdrastveno osiguranje ne pokriva troškove liječenja tako da sam prinuđeni sam snašati troškove.

Cijena cjelokupnog liječenja tj. boravak u bolnici, operativni zahvat i kontrola nakon mjesec dana iznosi 4000 Eura(30 000 kuna).

S obzirom da sam kao 36 godišnjak u invalidskoj mirovini, a supruga jedina zaposlena, u nemogućnosti sam sam financirati taj zahvat.

Od svojih primanja izdvajam jedan dio za lijekove koje ne pokriva zdrastveno osiguranje (npr. Vitamini B12 i B6, magnezij, kalcij, lioresal, neurobion, neurontin....).

 

Ovim putem kucam na Vaše dobro srce i ponizno molim Vašu novčanu pomoć.

Novac možete predati mojem župniku Matiji Vonić ili na žiro-račun župe sv.Roka u Draškovcu kod Privredene Banke Zagreb;

na broj 2340009 1116008876.

Uz Vašu pomoć i pomoć našega zaštitnika svetog Roka vjerujem u izlječenje.

                                                  Nikola Kovač

 

NB. Ovu molbu preporučam Vašoj dobroti i pomoći.

                                                                  Matija Vonić,župnik