ODRŽANA 1.ŽUPNA BICIKLIJADA ŽUPE SVETOG ROKA U 2017.g.

U nedjelju 23.04.2017. godine na poticaj župnika Matije Vonića i u organizaciji Župe sv. Rok Draškovec održana je 13. Biciklijada Župe Draškovec.

Ovo je prva  ovogodišnja biciklijada. Slijedeća će se održati iduće nedjelje 30.04.2017. kada se biciklira u Republiku Mađarsku. Start je u 13 sati ispred župne crkve. Dužina rute sa povratkom je oko 50 km (25km + 25 km).

 

Sa sobom je potrebno ponijeti osobnu iskaznicu ili putovnicu uz ispravan bicikl,na sebi imati reflektirajući prsluk, a mlađi od 16.godina trebaju obavezno koristiti kacigu.

 

Na biciklijadi je sudjelovalo preko 70 biciklista. Sam polazak je bio ispred crkve sv. Roka u Draškovcu gdje je uz pratnju redara slijedila vožnja kroz Hemuševec do Donjeg Kraljevca.

U Donjem Kraljevcu su se biciklijadi ispred crkve sv. Magdalene priključili svi preostali biciklisti te se kroz Hodošan vozilo do Zelengaja na imanje Šavora – Mesarić.

 

U Zelengaju su bicikliste dočekali domaćini obitelj Šavora i obitelj Mesarić koji su sve prisutne počastili osježavajućim pićem , voćem, domaćim kolačima, sirom i domaćim kukuruznim kruhom.

 

Na imanju je održan kraći odmor te poslikana zajednička fotografija uz kratak govor vlč. Matije Vonića te blagoslov imanja i ukućana te  zahvalu domaćinima na gostoprimstvu da bi sljedio povratak kućama preko Hodošana.


foto i tekst: Dobriša Habuš