ODRŽANA 15.ŽUPNA BICIKLIJADA ŽUPE SVETOG ROKA

ODRŽANA 15.ŽUPNA BICIKLIJADA ŽUPE SVETOG ROKA

 

 

U nedjelju 11.06.2017. godine na poticaj župnika Matije Vonića i u organizaciji Župe sv. Rok Draškovec održana je 15. Biciklijada Župe Draškovec.

Ovo je treća ovogodišnja biciklijada. Na startu same biciklijade podijeljeno je 20 reflektirajućih prsluka koje je donirao Franjo Blažeka.  

 

Na biciklijadi je sudjelovalo  78 biciklista.  Sam polazak je bio ispred crkve sv. Roka u Draškovcu i ispred crkve Marije Magdalene u Donjem Kraljevcu gdje je uz pratnju redara slijedila vožnja do novog rotora kod Otoka.

 

Na rotoru su se biciklijadi priključili svi  biciklisti te se kroz Hrženicu, Sveti Đurđ , Ludbreg do Kučana Ludbreškoga gdje se nakon male pauze krenulo preko brane do Ludbreških vinograda gdje se posjetio kip sv. Vinka s vidikovcem.

Sam kip visok je 7,40 metara. Nalazi se na postolju visine 8 metara koje ujedno služi i kao vidikovac s kojeg se pruža prekrasan pogled na cijelu Ludbrešku Podravinu i Međimurje.

 

Nakon vidikovca slijedio je povratak kućama kroz sam "centar svijeta" Ludbreg gdje se nakon zajedničke fotografije bicikliralo u Komarnicu.

U Komarnici bicikliste su dočekali domaćini OPG Debeljak- Namesnik koji su sve prisutne počastili osvježavajućim pićem , kavom , svježim voćem i  domaćim kolačima.

Uz zahvalu domaćinima na gostoprimstvu slijedio je povratak kućama preko Hrženice i Otoka.

foto i tekst.Dobriša Habuš