Održana 4. Biciklijada Župe Sv. Roka Draškovec

Održana 4. Biciklijada Župe Sv. Roka Draškovec

U nedjelju 31.05.2015. održala se se 4. Biciklijada Župe Sv. Roka Draškovec

Nakon okupljanja biciklista  ispred crkve sv Marije Magdalene u Donjem Kraljevcu u 13 sati počela je biciklijada – vožnja prema
Hemuševcu i Draškovcu da bi se kod žup.crkve sv. Roka napravila zajednička fotografija te nastavila vožnja prema Donjoj Dubravi i Legradu.Nakon dolaska u Legrad i posjete izvrsnom očuvanom ušču Mure u Dravu, koja se zbog izuzetnih prirodnih vrijednosti se još  naziva i Hrvatska Amazona, slijedilo je zajedničko fotografiranje te kraći  odmor na popularnom kupališnom mjesto zvano Halaš Čarda – koja je najljepša plaža Drave.

Ušće Mure u Dravu je jedno od posljednjih preostalih sačuvanih sustava nizinskih rijeka u Europi.

Župljani su posjetili crkvu Presvetog trojstva u Legradu a župnik Marijan Horvat vjernikima je pokazao crkvu te upoznao sa kratkom povješću Legrada.

Slijedio je povratak u Međimurje preko Donje Dubrave u Kotoribu na posjetu manifestaciji DANI ŠIBE I RIBE.
Osim  razgledavanja izložbeno prodajnog sajma predmeta od šibe, rukotvorina i licitarskih proizvoda uz posebnost Dana šibe i ribe bila je i mogućnost ribolova u bazenu te degustacija poznatog kotoripskog specijaliteta – šaran na rašljama.

Nakon pauze i odmora  krenula je  vožnja kućama kroz Donji Vidovec preko Svete Marije prema Draškovcu i Donjem Kraljevcu.

Na ovoj 4. biciklijadi Župe Draškovec sudjelovalo je 78 biciklista. Dio biciklista nam se priključio u samom Legradu.

Tekst i fotografije Dobriša Habuš.