REMONT ZVONA NA ŽUPNOJ CRKVI U DRAŠKOVCU 2016

REMONT ZVONA NA ŽUPNOJ CRKVI U DRAŠKOVCU
Zvona naše župne crkve nama draga i uvijek ih rado čujemo, simbol su i obilježje našeg kraja. Osamdesetih godina su elektrificirana zalaganjem braće Ivana i Vjekoslava Blažeka iz Donjeg Kraljevca. Kao što i svaka druga sprava ili stroj treba servisiranje tako i mehanizmi na zvonima. Zadnjih deset godina,koliko ja kao Župnik pamtim, bilo je mnogo malih popravaka i servisiranja,koja su uspješno i dragovoljno i bez ikakvih novčanih nagrada učinili Ivan i Vjekoslav Blažeka. Poslije smrti Ivana,Vjekoslav je nastavio i dalje servisirati i popravljati nama draga zvona,naravno ne htijući primiti nikakvu nagradu za svoj trud,a i o svome trošku nabavljao je rezervne dijelove. Što reći nego jedno veliko HVALA.
Uvelike bismo zamjerili kada se ne bi zvonilo prilikom sprovoda ili smrti nama dragih ljudi. Primijetimo i sami kada zvona ne rade ili su pokvarena. Navikli smo na taj divan zvuk naših zvona koja nas pozivaju na molitvu,na svetu misu ili ispraćaju s ovoga svijeta.
No,sada je zaista vrijeme za njihov generalni remont. To je povezano i sa našim solidarnim sudjelovanjem u remontu. Ukupan remont bi koštao oko 40 000,00 kuna ili nešto više od te sume.
Naši Odbornici sela Draškovec izrazili su podršku toj akciji remonta i sakupljanja dodatnih sredstava do krajnje sume potrebne za ovaj remont.
Odbornici sela Draškovec će Vas obići i nadamo se Vašoj pomoći,kao što ste VELIKODUŠNO pomogli i novčanim sredstvima za uređenje našega prelijepoga Trga svetog Roka.
Osigurali smo 16 000,00 kuna,donacije Grada Preloga. Osigurali smo i 4 000,00 kuna sredstava iz župne blagajne. Ukupno bi to bilo 20 000,00 kuna. To je oko polovice predviđene sume .
Ako svaka kuća u Draškovcu dadne po 100 kuna,što smatramo da je zaista moguće, tako bismo dobili još 20 000,00 kuna. Ako netko želi dati i više od predviđene sume,svakako da će to biti LIJEPA gesta,te se već sada od srca ZAHVALJUJEMO.
Ukoliko bi remont bio nešto veći od predviđenih 40 000,00 kuna,tada bismo zamolili i ostale župljane da velikodušno pomognu.
U Vašu VELIKODUŠNOST nisam nikada sumnjao,pa se nadam da ćemo i ovu akciju završiti na zadovoljstvo svih naših župljana.
Zahvaljujem Vam se od srca i zazivam Božji blagoslovna sve Vas.
U Draškovcu 25.09.2016.g.       Matija Vonić,župnik