ROKOVO U MEĐIMURJU 2019

ROKOVO U MEĐIMURJU“

I…opet, o da, i opet nešto novo… „Rokovo u Međimurju“ – već tradicionalna manifestacija, a ipak nešto tako posebno i veličanstveno događat će se u Draškovcu. Dani isprepleteni mnoštvom kulturnih i  vjerskih zbivanja, izložba o anđelima, otkrivanje biste slikarici na staklu Kati Dolenec, rodom iz Draškovca, prodajna izložba parfema, trodnevnice sa misnim slavljima na temu o anđelima, koje će predvoditi vlč. Antun Štefan.

No, ove godine kulminira događaj humanitarnog karaktera, a to je modna revija „Od Roka do našega doba“. Humanitarna revija kroz stoljeća i povijesna razdoblja prati stilove odijevanja od srednjeg vijeka, renesanse, baroka, romantizma, pa sve do 21. stoljeća, a bit će i poznati brend Xenia Design, Etno butik „Mara“ iz Zagreba, „Varteks“ sa MODA-BUSOM, modni salon „Markulin“ iz Zagreba, međimurska narodna nošnja, Zrinska garda. Naši župljani sa župnikom Matijom Vonić nosit će modele kojima će dočarati ondašnje vrijeme…Odijelo ne čini čovjeka  čovjekom, ali čini ga zadovoljnijim…

Nakana je humanitarne modne revije da se uz dobrovoljni dar pomogne „Udruzi slijepih Međimurske županije“.

Uzalud promatranje očima, ako naši pogledi ne dosežu do potrebitih. Samo kad se gleda „očima srca“, vide se ljepote i vrednote svijeta što nas okružuju.

Zato dođite, prijatelji, na Rokovo u Draškovec, „očima srca“ gledat ljepotu odijevanja, kako bi pomogli članovima „Udruge slijepih Međimurske županije“.

 

Jelena Vadas