ROKOVO V MEĐIMURJU 2013

 

«Rokovo u Međimurju 2013.» u Draškovcu

 

DRAŠKOVEC, 13. – 16. 8. 2013.

 

Blagdan sv. Roka, svoga zaštitnika, osobito svečano će proslaviti u župi Draškovec u donjem Međimurju brojnim duhovnim događanjima u sklopu manifestacije «Rokovo u Međimurju 2013.»

U prigodi 253. godišnjice zavjeta sv. Roku okupit će se mnogobrojni vjernici iz međimurskih župa i okolice. Središnje hodočasničko misno slavlje u petak 16. kolovoza na blagdan sv. Roka u 11 sati predvodit će na otvorenome u perivoju sv. Roka mons. Ivan Šaško, zagrebački pomoćni biskup. Misi će prethoditi velika svečana procesija s kipom sv. Roka, a nakon mise uslijedit će ophod oko glavnog crkvenog oltara i štovanje moći sv. Roka.

Duhovna priprava i mnogobrojna događanja počinju u utorak 13. kolovoza. Trodnevnicu će voditi fra Marko Pustišek iz Čakovca, a mise će biti od 18 sati. Prvog dana trodnevnice u 19 sati bit će pjesnička večer, drugog dana u srijedu nastup puhačkih orkestara, a trećeg dana koncert klasične glazbe.

Na samo Rokovo jutarnja misa bit će u 7.30 sati, a misa za bolesnike, koju će predvoditi p. Lujo Jeđud, u 9 sati. Isti dan od 15 sati mladi iz Zajednice Cenacolo imat će koncert kod kipa sv. Roka na trgu ispred župne crkve, u 17 sati nastupit će KUD iz mađarskog Sümega, a u 19 sati počet će 7. festival duhovne glazbe «Sveti Rok 2013». Događanja će biti obogaćena i nizom drugih duhovnih i društvenih sadržaja.