SAJAM CVIJEĆA PORDENONE 2020.g.

                      ŽUPA DRAŠKOVEC

PORDENONE – SAJAM CVIJEĆA - GRADO

                                                            14. ožujka  2020.

Polazak iz Draškovca, ispred župne crkve u 3,00.  Vožnja turističkim autobusom kroz Sloveniju (Ptuj, Udine) i Italiju do grada Pordenone, poznatog po velikom sajmu cvijeća. Po dolasku na sajam ulazak, te slobodno  vrijeme za osobno razgledavanje cvijeća na sajmu velikog bogatstva boja i mirisa.

Oko 14,00 polazak  Vožnja do Grada. Smješten između Venecije i Trsta, nekada važan grad u koji su bježali stanovnici Akvileje za vrijeme Atile. Posjetit ćemo Baziliku svete Eufemije, sagrađenu na ostacima iz 4. stoljeća, a onda sagrađenu s tri lađe u 6. stoljeću. Kratki odmor. Nastavak putovanja prema domovini Hrvatskoj. Na putu ćemo se zaustaviti u Trojanama gdje će biti moguće kupiti izvrsne, poznate krafne i popiti kavu.

Cijena: 280 kn

Program je izrađen na bazi 45 putnika

Cijena uključuje:

- prijevoz  kvalitetnim turističkim autobusom na navedenim relacijama

- stručnog pratitelja tijekom putovanja

-ulaznicu za sajam cvijeća

-putno zdravstveno osiguranje

- organizacija i vodstvo

- jamčevina

Cijena ne uključuje: dodatne sadržaje ili eventualne ulaznice koje nisu navedene pod uključuje.  

Jubilarno 41. izdanje sajma cvijeća i vrtova Ortogiardino, jedna je od najznačajnijih priredaba u Italiji za stručnjake i ljubitelje hortikulture, u organizaciji sajma Fiera di Pordenone, održat će se od 7. do 15. ožujka 2020.

Svih devet dana bit će posvećeno svijetu vrtlarstva, sobnih i vrtnih biljaka s izložbom velikih vrtova u paviljonima Pordenonskog sajma i bogatim prodajnim prostorima, gdje ćete moći izabrati sve što želite između ukrasnih i tropskih biljaka, proizvoda i alata za vrtlarenje i uzgoj cvijeća, te vrtnog namještaja za parkove, travnjake, zelene površine, terase i balkone.

U širokom izboru rijetkih vrtnih sorata i najnovijih trendova na tržištu opreme i ukrasnih predmeta za travnjak, balkon i terasu, na sajmu Ortogiardino ćete naći gotovo sve što trebate za vašu strast prema cvijeću u zelenilu.

Ne zaboravite posjetiti također i Festival of Gardens. Riječ je o 12 varijanti uređenja vrtova, koje su kreirali i postavili najbolji talijanski arhitekti za uređenje pejzaža.