SAJAM CVIJEĆA U PORDENONE 07.03.2015.g.

Sajam cvijeća  Pordenone 07.03.2015.

Krenuli smo iz Draškovca u 3,00 h. Ukupno nas je bilo 33. Uz naše župljane s nama su putovali i župljani iz drugih župa. Naš vodič i direktor agencije g.Goran Hranjec nas je vodio stručno i detaljno objašnjavao sve pojedinosti s puta.

Prevoznička firma je bila "Mirkec" iz Čakovca. Imali smo tu čast da nas je vozio g.Stjepan i gđa.Nikolina. Zahvaljujemo im na sigurnoj i udobnoj vožnji.

Ortogiardino je jedan od najvećih Europskih sajmova cvijeća koji ujedinjuje jednostavnost svakodnevnih biljaka uz rijetke egzote. Sajam je mjesto gdje se može pronaći skoro svaka biljka za kojom uzdišemo iz vrtnih časopisa ili knjigama o cvijeću. Osim biljaka cca. 200 izlagača na izložbenom prostoru od 25000m2 zatvorenih površina i 10000m2 otvorenog prostora nude i lukovice, sjeme, pribor za vrtlarstvo, a samom šetnjom kroz sajam može se „skupiti“ mnoštvo ideja o uređenju vlastitog biljnog kutka.

Stigli smo prvi u Pordenone i ušli u izložbene prostore. Zaista smo bili ugodno iznenađeni prekrasnim aranžmanima i cvjetnim dekoracijama.

Poslje cvijetnog doživljaja uputili smo se prema Udinama.

Šetnja povijesnim centrom uz razgled znamenitosti: Piazza della Liberta, Loggia del Lionello, Mercatovechio (četvrt trgovaca i zanatlija), Torre dell'orologio, Katedrala. Slobodno vrijeme za uživanje u kavi ,kupovini, bezbrojnim arkadama po kojima je grad poznat ..

   Povratak kući je vodio preko Slovenije. Zadržali smo se u Trojanama na večeri i okrijepljeni vratili se svojim kućama. Zahvalni smo svima koji su putovali s nama a i svima koji su nas vodili i vozili i brinuli se o sigurnosti.

tekst: Matija Vonić                              fotografije: Suzana Slaviček