Srednjovjekovni ples na pozornici

Srednjevjekovni ples

Srednjevjekovni ples

Priredba  školske djece.

Dana 21.12. 2015.g. naša Osnovna škola iz Draškovca izvela je predivnu priredbu u Domu kulture u Prelogu. Nastupi su pokazali svu kreativnost školske djece. U veoma skučenim prostorima Osnovne škole u Draškovcu uspjeli su pokazati svu svoju kreativnost i talente. Žalosno je to što nema dvorane u Draškovcu da na još bolji način i uz prisustvo većeg broja gledatelja pokažu svoja  kreativna dostignuća. Smatramo da i ova djeca imaju pravo na prostor i priliku da svoje talente razviju u prikladnom većem prostoru.

Svakako da nas je ugodno iznenadio nastup naših plesačica srednjovjekovnog plesa. Profesorica Vlasta Rittig je uvježbala naše mlade.Skladni pokreti i prekrasna glazba krase srednjovjekovno razdoblje. Sami kostimi su iz toga razdoblja i odražavaju duh toga vremena.

Uz Srednjovjekovni ples započeli smo i bojevni ples "Boj kaprola" kojega vježba profesorica Rittig. Sve te aktivnosti financira župnik iz svojih sredstava. Želja mu je da  se druženje među mladima proširi i da se prepozna ova aktivnost kao vještina koja oplemenjuje čovjeka.

Očekujemo i financijsku pomoć naše Županije za projekat Srednjovjekovnog plesa i Boja kaprola.

Projekat smo predstavili u Županiji i naišao je na veoma dobar prijem kod samog Župana.

Nadamo se i riješenju prostora za našu školu kao i za sve naše Udruge,sportske,kulturne, vjerske,te naše Vatrogasce i sve kojima bi dvorana bila od velike koristi i veliki doprinos društvenom životu u Draškovcu i okolnim selima,Hemuševec,Oporovec i Čukovec.  MV