Sveta Potvrda 2018

ŽUPNIKOVA ZAHVALA

2018. Zahvala djelitelju

Poštovani Djelitelju sv Potvrde preč. Mario,zahvaljujem u ima cijele naše župa na Vašoj spremnosti da u ime našeg oca Biskupa Josipa,kojega srdačno pozdravljamo,podijelite sakramenat punoljetnosti našim mladim članovima župe svetog Roka u Draškovcu.

Vjerujem da ste i vi kao i ja sam a i naša župna zajednica osjetili snažnu prisutnost Duha Svetoga. Lagani lahor snage s neba ohrabrila je naše krizmanike da  uvijek računaju na pomoć s neba u svome životu.

Dragi naši krizmanici,želim vam darovati TABLETU. Možda se malo čudite?!. Postoje mnoge bolesti koje za života prebrodimo uz razne tablete i vrati nam se zdravlje. Postoje tablete sa trenutnim djelovanjem koje trenutno ublažavaju bol. Postoje tablete koje moramo piti cijeli život,pa neki kažu da ni sami neznaju koliko vrsta tableta piju,čak to postane i ovisnost. Postoje tablete s ODGOĐENIM djelovanjem koje ne djeluju odmah nego tek za dugo vremena. Postoje tablete koje imamo u pričuvi u slučaju da nam ustrebaju,a postoje i tablete kojima je rok trajanja prošao. Postoje tablete za spavanje...Mogli bi nabrajati još poneke tablete no ovime samo skrećem pažnju na vašu budućnost. Kad vas pritisnu nevolje,briga,bolest,zlo..vjerujem da će Vam trebati tableta koja djeluje trenutno i ima savršene učinke a rok trajanja joj neće proći. Postoje one flašice na kojima piše „U slučaju nevolje konzumirajte sadržaj bočice i biti će vam bolje“. Primili ste snagu s neba Duha Svetoga,njegovo djelovanje se događa samo kada ga zazovemo da uđe u naš život i djeluje poput savršene tablete. Sjetite se ovih riječi-u slučaju nevolje i kada nebude  sve išlo dobro zazovite nebeskog LIJEČNIKA da vam prepiše terapiju svoje milosti i lijeka.

Dragi roditelji- obično  ste zaokupljeni svojim brigama i poslom,pod stresom i preopterećeni-znajte pjesmu“Kakav prijatelj je Isus naše boli nosi on…“ Budite i dalje najbolji prijatelji svojoj djeci.

Poštovani kumovi-vjerujem da su i neki od Vas bili jamci za poneki kredit. Neugodno je kada svoje obaveze ne ispunjava onaj koji je vas uzeo za jamca i ne otplaćuje rate kredita. Tako je i s vašim kumićima,podsjetite ih koji puta da svoj „kredit“ uredno otplaćuju prema Bogu.

 

Zahvaljujem našim vjeroučiteljima-Posijana riječ u mlado srce neće odmah uroditi plodom,ali treba sijati,savjetovati,poticati,ohrabrivati,naučavati…

Zahvaljujem našim svećenicima na čelu s našim dekanom Antunom na sudjelovanju i molitvi za naše Firmanike.

Zahvaljujem našim mladim pjevačima „MODESTIA“i mješovitom zboru „Udruge prijatelja svetog Roka“ kao i našim orguljašima na predivnom pjevanju i sviranju kod ovoga slavlja.

Našim cvjećarima,fotografima,zvonarima…

 

Svim našim ministrantima zahvaljujem,a evo i s tugom,kako je to običaj, umirovljujemo neke od vrijednih ministranata,pa ih pozivam da prime zahvalnice…

 

Hvala Vam svima. I neka Vas zagrli snaga Duha Svetoga, i daruje Vam poljubac mira i radosti.