Sveta Potvrda u našoj župi 16.05.2015.

I ove smo se godine družili s krizmanicima različitih župa u sklopu njihove pripreme za primanje sakramenta svete potvrde. Višegodišnju suradnju obnovili smo sa župnikom iz Preloga vlč. Antunom Hoblajem i župnikom iz Draškovca vlč. Matijom Vonićem, dok smo ove godine po prvi puta susret s krizmanicima imali u Šenkovcu na poziv vlč. Vladimira Kolarića.

Susreti su započinjali u prijepodnevnim satima igrama upoznavanja kojima smo pridružili još nekoliko igara da bismo se svi opustili. Slavljenjem, koje nije samo pjevanje već i molitva, otvorili smo naša srca Bogu nakon čega smo čuli svjedočanstvo o ljubavi Božjoj u životu jednog tutića koje nam je bilo poticaj da razgovaramo o ljubavi Božjoj s krizmanicima u manjim grupama.

Poslijepodnevni dio programa nastavio se nakon ručka i zajedničkih igara u prirodi. Kratki scenski prikaz “Adam i Eva” približio je krizmanicima stvaranje svijeta i čovjeka, pad anđela i prvi grijeh ljudi, što je bio dobar uvod u pripremu za ispovijed. Čista srca nakon ispovijedi, molitvom krunice pripremili smo se za najveću molitvu, svetu misu, a za sve milosti koje smo primili tijekom cijelog dana zahvalili smo u kratkom klanjanju pred Presvetim Oltarskim Sakramentom. Susreti su završavali riječima ohrabrenja za svakodnevicu koja nas je čekala i plesom kojim smo najbolje mogli iskazati radost koja se po zajedništvu nastanila u našim srcima.

U Šenkovcu je održan i ponovni susret s krizmanicima nakon primanja sakramenta svete potvrde kojim smo krizmanike željeli potaknuti na rast u vjeri, aktivno sudjelovanje u životu Crkve korištenjem darova Duha Svetoga koje su primili.

Hvala svima koji su na bilo koji način sudjelovali u organizaciji ovih susreta.

Neka nas sve vodi Duh Sveti.

Božji i Marijin blagoslov.

Firmanici župe sv.Rok Draškovec 2015.

1.Silvija KOČIŠ

2.Paula PETRIĆ

3.Martin DOMINIĆ

4.Dominik MIKEC

5.Filip REPALUST

6.Goran MARĐETKO

7.David KEMEC

8.Erik Stjepan ŽIDOV

9.Marko BALENT

10.Antonio BALENT

11.Marino HORVAT

12.Sandro SNOPEK

13.Ela HORVATIĆ

14.Danijela GRUDIĆ

15.Gabrijela KOVAČ

16.Laura REŽEK

17.Martina MLINARIĆ

18.Jana KOVAČ

19.Josip BARTOLIĆ

20.Maja ZRNA

21.Matija MEĐIMUREC

22.Dino VLAH

23.Ivan MIKEC

24.Ivan IVANOVIĆ

25.Luka RECEK

26.Lara MUNĐAR