ŽUPNA BICIKLIJADA -ZELENGAJ

PRVA ŽUPNA BICIKLIJADA ŽUPE SVETOG ROKA

U nedjelju 03.04.2016. godine na poticaj župnika Matije Vonića i u organizaciji Župe sv. Rok Draškovec održana je 8. Biciklijada Župe Draškovec.

Na biciklijadi je sudjelovalo preko 100 biciklista. Sam polazak je bio ispred crkve sv. Roka u Draškovcu gdje je uz pratnju redara slijedila vožnja kroz Hemuševec do Donjeg Kraljevca.

U Donjem Kraljevcu su se biciklijadi ispred crkve sv. Magdalene priključili svi preostali biciklisti te se kroz Hodošan vozilo do Zelengaja na imanje Šavora.

U Zelengaju su bicikliste dočekali domaćini obitelj Šavora koji su sve prisutne počastili osježavajućim pićem , voćem, domaćim kolačima, sirom i domaćim kukuruznim kruhom.

Na imanju je održano kraće predavanje o zdravoj hrani a kojeg je održao Rudolf Gregur iz Udruge "ZRAKA SUNCA" iz Donje Voće koja se bavi stoljetnom tradicijom izrade pripravaka od medicinskog ljekovitog bilja i plodova čiste prirode.

Svaki sudionik,a bilo ih je 105, biciklijade probao je domaći biljni čaj koji je bio pripremljen od ljekovitog bilja.

Slijedio je povratak kućama preko Goričana. Dužina ukupne prijeđene biciklističke rute bila je oko 30 kilometara.

Prekrasan dan okupan suncem i divnom prirodom ispunjenu cvijećem, pjevom ptica, prostranim međimurskim poljima koja krasi zelena pšenica, drvećem koje je polako počelo listati, mogli su osjetiti svi koji su se odazvali ovoj prvoj ovogodišnjoj biciklijadi. Nadamo se da će do kasne jeseni biti još mnogo bicikliranja župljana ove župe.

Foto  Dobriša Habuš  Tekst: Danijela S. Lengelić